Hotel Afrit 28 - Omgeving

Wandelen in Limburg

"Je moet niet altijd ver rijden om mooie plaatsen te ontdekken."

En dat is ook zo.
Limburg is daar een van de mooiste voorbeelden van.

Een uniek samengestelde jury bezocht 20 geselecteerde plekjes in Limburg en gaf punten volgens vooropgestelde criteria (zicht, sterkte, geur, bijzonderheid, cultuurhistorische waarde, schoonheid, X-factor en natuurlijkheid). De meest in het oog springende plaatsen kregen 3 sterren, vervolgens 2 en 1. Er waren slechts 2 gemeenten die een 3 sterrenlocatie kregen. Ik moet U niet vertellen dat we uiterst fier zijn dat in onze gemeente Heusden-Zolder, zulke locatie te vinden is en wel "de top van de mijnterril". Buiten deze toch wel buitengewone onderscheiding herbergen we nog een 2 sterrenlocatie en wel "het uitkijkpunt van de kluis over de vijvers van Terlaemen, richting Kasteel."

Laten we verder ook niet vergeten dat elke 2de en 4de woensdag van de maand op de vroegere mijnterreinen van Zolder de multiculturele of turkenmarkt door gaat. Er is parking voor meer dan 1000 wagens. De markt is open van 13 uur tot 16 uur. Er zijn heel veel buitenlandse standhouders met hun eigen producten, echt de moeite om eens te komen kijken. Op deze mijnterril vindt U ook nog een schitterende wandel- en fietsroute.

Onze Provinciehoofdstad Hasselt met zijn fijne winkelstraten, de Japanse tuin, Plopsaland, de Grenslandhallen en verder de stad Genk met o.a. het mijnmuseum, het openluchtmuseum van Bokrijk, liggen op minder dan 15km van ons hotel.

Circuit Zolder

Circuit Zolder

Talrijke internationale, nationale en regionale wedstrijden bieden jaarlijks ruim 500.000 bezoekers een sportief hoogtepunt.

Een vernieuwde, jonge en enthousiaste directie zorgde ervoor dat het Circuit Zolder de laatste jaren ook actief werd op het vlak van het internationale fietsgebeuren.

Wist je dat elke dag na 18u00 het circuit motorvrij is en dat het 4 km lange parcours dan gratis beschikbaar is voor fietsers en skaters?

Wandelen

Kasteel Vogelsanck

Het hotel is gelegen in een unieke omgeving.

Zo kan je vanuit het hotel vertrekken voor wandelingen door de bossen van Vogelsanck.

Wie wil meegenieten van het natuurschoon kan hier urenlang door de bossen wandelen; tot aan het kasteel van Vogelsanckt.

In de bossen van Bolderberg zijn 5 wandelpaden uitgestippeld met als startplaats en eindpunt 'Domein Bovy'.

Fietsen

Lus van het Zwarte Goud

De fietsers zullen zich hier in een waar fietsparadijs wanen want hotel afrit 28 ligt vlakbij de volgende fietsroutes:

  • Kastelenroute
  • Lus van het zwarte goud
  • Fietsroutenetwerk Limburgse Kempen (301 - 302) - via dit knooppuntensysteem kan je over de prachtige fietspaden, die meestal autovrij zijn, naar het Schulensmeer, Paalse Plas, Brouwerij Ter Dolen, Bokrijk, Hasselt,... fietsen.
Ook de mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. De start van de "Meylandtroute" is vlakbij ons hotel.

Autoroute

Auto Route Midden-Limburg

Een mooie tip voor een druilerige dag is dan ook de streek te verkennen met de wagen.

De autoroute "Midden-Limburg" werd ontwikkeld als kennismaking met het toeristisch aanbod in de elf gemeenten van de regio, waaronder Heusden-Zolder.

De Midden-Limburgroute bestaat uit 3 lussen die volledig bewegwijzerd zijn.